Servicii SSM

   Servicii SSM

Ce inseamna sa respecti legislatia in domeniul protectiei muncii?

Legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca se aplica in toate domeniile de activitate atat private cat si publice cu cateva exceptii cum ar fi serviciile militare, politia etc. In lege se regasesc obligatii atat pentru angajatori cat si pentru lucratori. Pe langa legea de baza sunt emise mai multe hotarari de guvern ce reglementeaza fie anumite domenii (ex: HG300/2006 pentru santierele temporare si mobile) fie anumite aspecte care nu sunt detaliate in lege, respectiv in normele de aplicare.

In primul rand trebuie avuta in vedere organizarea activitatilor de protectia muncii, insemnand stabilirea persoanei/persoanleor care se ocupa de acest lucru si a atributiilor acestora (ex: lucrator desemnat/serviciu intern/serviciu extern ssm, etc) si indeplinirea tuturor obligatiilor legale sub toate aspectele (acordare echipament de protectie, verificarea periodica de echipamente care necesita ISCIR,verificarea impamantarii, medicina muncii, etc.).

In al doilea rand, exista activitati periodice ca (instruiri de protectia muncii, sedinte de CSSM, etc) care au rolul de a informa si instrui lucratorii.

Servicii  protectia muncii oferite in conformitate cu obligatiile angajatorilor: